Concurs Escolar Maquetes Gaiates

AJUDA EN L'ELABORACIÓ DE LA MAQUETA

Alguns apunts que poden facilitar la construcció de la vostra maqueta.

1. Recordem que els elements indispensables perquè nostra maqueta entre en concurs són: el gaiato, l'escut de la ciutat i el logotip del concurs. A més pots afegir el logotip de la Gaiata del teu sector. Tots estos logotips els podràs trobar en esta Web (www.sequiol.es)

2. Les mesures de la nostra maqueta seran: 50 centímetres d'alt per 25 d'ample.

3. Disposarem sobre un full de paper, DIN A4 o foli, un rectangle de 25 centímetres d'alt per 12'5 centímetres d'ample. En l'interior del requadro i ajustant-nos als marges dibuixarem l'esbós de la nostra maqueta. En estes condicions estarem treballant a escala 1:2, és a dir cada centímetre del nostre dibuix seran dos centímetres de la nostra maqueta. Realitzat l'esbós és molt important que li assignes un lema.

4. El primer pas serà construir el carro base de la nostra maqueta. Per a la seua construcció podem utilitzar qualsevol material resistent (cartó, fusta...) La seua altura màxima no haurà d'excedir 8 centímetres i la seua amplària de 25. La seua forma pot ser qualsevol però potser la més fàcil i la que millors prestacions ens oferirà per al disseny de la nostra maqueta, serà la base quadrada. Una possible solució seria disposar d'un tros de tauler de 25 x 25 i de 5 mil·límetres de gruix sobre el qual adherirem, en els seus quatre vèrtexs, 4 potes de fusta de 7'5 centímetres.

5. Pot ser necessari, segons el disseny que hem realitzat, disposar d'un eix central sobre el qual suportarem la resta d'elements. Per a obtindre el centre de la base bastarà que traceu les diagonals (si la nostra base és quadrada) i on es tallen disposarem el nostre eix.

6. Per a la construcció de la nostra maqueta de Gaiata podem utilitzar qualsevol material: fusta, cartó, papers de colors, cartolines, gots de plàstic, plastilina, varetes de fusta, furgadents, botelles de plàstic, palletes de refresc... qualsevol cosa que se vos ocórrega. Per a la seua manipulació és necessari utilitzar ferramentes (tisores, cutex, serra de marqueteria...) i materials (pegament, puntes, caragols, agulles de cap...) que requerixen un maneig responsable, per a evitar accidents. Si desconeixes la seua correcta utilització demana consell als teus professors.

7. Recordeu que es valorarà l'enginy, l'originalitat, la idoneïtat de les formes, el disseny, els seus acabats... per tant vos recomanem que invertiu un temps a pensar el vostre disseny abans de llançar-vos a construir-ho. Pot ajudar-vos, a l'hora de realitzar el vostre disseny, l'observar fotografies o esbossos de les Gaiates que realitzen les diferents comissions de sector. En esta Web podràs vore algunes de les últimes que ha realitzat esta comissió. També pots acostar-te al Cau de la comissió del teu sector per a demanar informació o en la Junta de Festes (Palau de la Festa) on podràs vore les maquetes de les Gaiates guanyadores dels últims anys. I al nostre Cau (C/ Herrero, 64) on molt gustosament resoldrem els teus dubtes i, inclús, podràs vore alguna maqueta realitzada pels xiquets de la nostra comissió.

8. És possible que, a la nostra maqueta, li vullguem dotar d'il·luminació. És recomanable que utilitzeu material de tensió d'alimentació  igual o inferior a 12 volts. En el cas que utilitzeu elements de tensió d'alimentació  superior a 50 volts (per exemple les llums d'un arbre de Nadal, l'alimentació és a 220 volts), heu de sol·licitar la col·laboració dels vostres professors.

Qualsevol dubte que tingueu podeu consultar-lo amb els vostres pares i professors o, inclús, enviar-nos un correu electrònic i el nostre propi equip de treball de Gaiata vos ajudarà a resoldre-les.

Ara només queda que et poses mà a obra però recorda que per a poder participar has d'estar inscrit (des de la pàgina www.sequiol.es pots fer-ho).

Imagina, com t'agradaria que fóra la teua Gaiata?.

En les fotografies inferiors pots vore diverses gaiates realitzades pels alumnes del col·legi Isidoro Andrés corresponents als concursos de maquetes de gaiates convocades per la nostra gaiata.

  Anar a Concurs de Maquetes Anar a pàgina principal