Festes Sant Cristòfol

Grau

  Castelló, des de fa anys, celebra la festivitat del seu patró Sant Cristòfol, una festa rescatada a mitjan anys 60 i que ha anat canviant la seua forma, mantenint els actes religiosos combinats amb els lúdics. Així, se celebra la missa del patró i la benedicció de vehicles en l'apartat religiós, un concert per part de la banda municipal, i després el sopar de pa-i-porta en el Palau, que serveix com a colofó a l'exercici festiu per part de totes les associacions i entitats juntament amb les reines, dames i junta de festes.

Concert Sant Cristòfol



  El dijous 10 de juliol, en la plaça Major, va tenir lloc el concert per part de la Banda Municipal. A aquest esdeveniment va acudir, en representació del Sequiol, la nostra Madrina Infantil Claudia Llopis Pascual, el President Infantil RaulPeguerolesMorilla, i la nostra Madrina 2014 ArohaEspejo Garcia.

Missa Sant Cristòfol



   El dissabte 12 de juliol, a la vesprada, va tenir lloc l'acte litúrgic en la Catedral de Santa Maria. Una vegada finalitzada aquesta, es va passar al tradicional repartiment de cintes en el carrer Major.
   Abillats amb el vestit típic de castelloneros, els nostres càrrecs 2014, Aroha, Claudia i Raul, acompanyats pel Vicepresident Jorge Marti, van estar presents en la missa per a després acompanyar a la comitiva i ajudar en el repartiment de les cintes realitzat al Carrer Major.

Sopar Sant Cristòfol



   Ja a la nit, amb un Palau replet per la gent de les Comissions de Sector, Reines, Dames i Junta de Festes, va tenir lloc el sopar de pa-i-porta.
  Un sopar multitudinari, on ens ajuntem totes les comissions amb l'objectiu de, entre entrepans i begudes, acomiadar i tancar en harmonia un curs festiu, el de l'any 2014.
   Un acte on queden arrere rivalitats, per a junts brindar per unes festes que van passar amb les seues històries, els seus problemes, les seues alegries i tot el que comporta. Tot açò queda ja en el llibre de la història de les nostres festes.
  Després, com ja és tradicional, es van realitzar els diversos play-backs muntats per a l'ocasió amb gran professionalitat per Maria España, reina de les festes de l'any 2012, i presentat amb gran aplom i professionalitat per Mari Paz i Ruben.
  Primer van ser els més xicotets de les comissions de sector, els que van fer les delícies i van arrancar els primers aplaudiments de la nit.
  Ells van donar pas a les Madrines i Presidents Infantils, on Raul i Claudia van demostrar els seus dots d'artistes.
  Després, les Madrines dels diferents sectors, amb la participació d'Aroha, van ser els qui van ocupar l'escenari per a delectar als presents amb els seus ritmes, danses i interpretacions.
  Com a colofó a l'espectacle, el play-back que protagonitzaren la Reina Infantil i la seua Cort d'Honor, entre les quals es trobava Maria Voltes, Madrina Infantil 2013 de Sequiol i Dama de la Ciutat 2014. Van fer gaudir als presents amb la seua coreografia i van posar el fermall d'or final a una festa que serveix de pont entre un exercici i un altre.
   Ara arriba l'època estival, el parèntesi, el punt i seguit a les nostres festes. És el moment de girar la vista cap arrere per a recordar que el viscut ha sigut intens, molt i molt bo, i mirar cap al futur per a seguir, sobretot, gaudint de les nostres festes.

 

 

Volver a Magdalena 2014 Volver a historia Ir a la página principal