Magdalena 2014

Presentación llibret

El passat dijous 27 de febrer de 2014, vam presentar a la ciutat de Castelló el nostre llibret per a les Festes de la Magdalena 2014. Amb la presència del Sr. President del Patronat de Festes, En Joaquin Torres, els nostres màxims representants per a la Magdalena 2014, van ser els primers en veure el llibret que amb tanta cura i amb tanta estima hem preparat. I a partir d’ahí, la Madrina Aroha, la Madrina infantil Claudia, el President infantil Raul, i la Presidenta Elisabeth, van a anar fent entrega del llibret a totes quantes persones han col·laborat en aquesta edició de 2014.

En aquest llibret està concentrat i resumit tot un any d’activitats culturals i festives. Ací està la nostra gent, els diferents equips de treball, els màxims representants de la gaiata 15 Sequiol per a la Magdalena de 2014, Comissió i Comissió infantil, col·laboradors; empreses, comerços i establiments que ens han ajudat amb la publicitat i als qui, en els temps que corren, agraïm més que mai la seva col·laboració.

Estan els articles, aquest any dedicats al C.E. Castelló. Perquè no és casualitat que la nostra Gaiata es diga Sequiol i que el nostre estendard porte les franges blanques i negres. I perquè a més de sequiolos, en esta casa, també som orelluts!

I finalment està la programació de festes que amb tota l’estima possible hem preparat per a que tots, veïns i amics, pugueu gaudir amb nosaltres de les Festes de la Magdalena al barri de la panderola.

Aquest any, una vegada més, l’autor de la portada ha estat Lorenzo Ramírez, artista de la terreta, castelloner de soca, i persona compromesa des de sempre amb les nostres festes.

Pel que respecta als articles, vam tenir la sort no només de contar amb la col·laboració d’un ventall amplíssim de persones, sinó també de gaudir de la presència de moltes d’aquestes persones, en la que va acabar sent una festa molt entranyable i per suposat molt futbolera.

Vam tenir la sort de contar amb la presència del president del C.E. Castelló, En David Cruz, pel seu escrit “Cent anys i molts més”. Ojalà el seu desig, el nostre xicotet però sentit homenatge als 92 anys de història del club, i la il·lusió renovada de l’afició albinegra, serveixen de palanca de ressorgiment del C.E.Castelló i puga tornar a estar on per història li pertoca.

Dels oritges del C.E. Castelló, dels camps on ha jugat, de l’escut, l’himne, del nostre crit de guerra, en definitiva del símbols que ens omplen d’orgull als albinegres, ens ha parlat qui a ben segur té la sang blanca i negra. Coautor de “En el escudo de tu historia”, Miguel Angel Serer González.

Va haver-hi un temps en què el Castelló, allà on anava impressionava pel seu joc, així ho deien les cròniques esportives dels diaris més importants. En 1941 el Castelló va pujar per primera vegada a la màxima categoria del futbol espanyol i al llarg de sis temporades, jugadors com ara Santacatalina, Guillen, o Santolaria,  no deixaren de meravellar a tothom. Ens ho recorda el mestre Jose Maria Arquimbau, que tantes vesprades de futbol ens ha narrat.

Quaranta anys entre balons i equipatges, preparant vestuaris, organitzant els desplaçaments, sempre preocupat  per tenir-ho tot a punt a l’hora del partit. És la tasca de l’Utillero. D’això ens parla Eliseo Ramos Benet.

Jugador del C.E. Castelló deu temporades i en una de les èpoques més importants de la història del club. Entrenador després, i sempre lluitant per enfortir el futbol base. Medalla d’or de la Federació Valenciana per tota una vida dedicada al futbol. Parlar de futbol en Castelló és parlar de Antonio Navarro Manzanares, Tonin.

Company de Tonin a l’equip que va jugar la final de Copa de 1973 davant l’Athletic de Bilbao, va estar una persona que ho és tot al món del futbol. Seleccionador Nacional i guanyador del primer títol de Campions del Món de la Selecció Espanyola, la Roja. En Vicente del Bosque també va ser albinegre. Per problemes d’agenda no va estar possible la seva presència a l’acte de presentació del Llibret. Però volem agrair-li de tot cor la seva participació en el nostre sentit homenatge al Club Esportiu Castelló.

En aquella remesa de jugadors que va aconseguir l’ascens a primera en el 72 i el subcampionat de Copa l’any següent, estava una persona que ha viscut per partida doble el sentir albinegre. Primer defenent la porteria del Castelló i després com a pare d’un dels jugadors de la pedrera albinegra que més lluny ha aplegat en la història del nostre club. Andrés i Gaizka Mendieta ens parlen de dues èpoques i per tant dues maneres ben diferents d’entendre el futbol. Agraïm especialment a Gaizka que des de terres angleses haja col·laborat en tanta estima amb el nostre llibret.

Perquè una persona voldria estar 68 anys de soci del C.E. Castelló? Són moltes les vivències al voltant de l’equip albinegre, i tan diferents les èpoques viscudes. Vinculat a les festes i al futbol, el soci número 9 del C.E. Castelló, José Sidro Maicas.

Donem un altre salt temporal i ens anem al 1989. Qui no va gaudir i patir en proporcions iguals amb els 1 a 0 i 0 a 1, que van donar al Castelló l’últim ascens a primera divisió? De la mà d’un entrenador carismàtic, mediàtic i passional, que es va guanyar l’estima de tota l’afició albinegra. Parlem de Luis Garcia Martínez, Luiche.

En aquell equip de l’últim ascens a primera estava el jugador que més partits ha jugat amb la samarreta albinegra en tota la història del Club Esportiu Castelló. 427 partits oficials, dotze temporades, el nostre capità Javi Valls, ens parla de la seva trajectòria com a jugador, entrenador i secretari tècnic. I ens recorda que, tots units fem Castelló! Gràcies capità.

Javi Valls va estar a punt de ser descartat per que no creixia prou, era molt baixet, qui ho diria. Pedrito Alcañiz quasi no fitxa pel Castelló perquè el dia que s’havia de prendre la decisió va fer un partit horrorós. El treball de la pedrera és un treball de camp, de fons, de permament recerca de jugadors pels camps de tot arreu. I és que una bona pedrera és la base de qualsevol equip d’éxit. D’això ens parla Pepe Palatsí, entrenador de futbol base que es trobava en aquells moments entrenant. Va recollir el llibret la seva dona Paqui Castell.

En parlar de la història del C.E .Castelló hi ha cognoms que tothom recorda per haver marcat una època. Hi ha cognoms i hi ha Nissagues. Com ara la família Alcañiz: pare, fill i nét han lluït la samarreta albinegra. I un quart memebre de la família, amb tan sols 8 anys ja apunta moltes maneres... D’açò ens parla amb mestratge el periodista Pepe Beltran.

També era important recordar que, l’amistat entre N’Emili Fabregat i En Santiago Bernabéu va nodrir al Castelló, al llarg de molts anys, de jugadors importantíssims en la història del futbol espanyol. D’això ens parla el nostre amic Pepe Prades.

I per finalitzar, Emili Pons, amb sang, cor i ànima albinegres, ens apropa futbol i festa. La història del C.E. Castelló va desenvolupant-se a mesura que ens parla dels onze partits més significatius jugats dins la setmana de Festes de la Magdalena.

Abans de tancar el capítol C.E. Castelló no podíem deixar de fer dos agraïments molt especials. En primer lloc a les filles del qui al llarg de quasi trenta anys va estar massajista de l’equip, el Siño Pepe Marzà. Lidón i Elena, les seues filles, son membres d’aquesta comissió.

I en segon lloc a una persona sense l’ajuda del qual aquesta tasca de sentit homenatge al Castelló hagués estat del tot impossible. Parlem del soci nº 17 del C.E. Castelló, Tomàs Miravet.

Finalment, pel que fa als articles, ens parla de Tradició i evolució dels col·lectius festers en les Festes de la Magdalena, article a més presentat a concurs en la Magdalena 2014, Joan Josep Trilles, historiador i amic de la Gaiata 15 Sequiol.

Així mateix, vam voler agrair la seva col·laboració, en primer lloc per les entrevistes a Madrines i Presidents, a Vicente Cornelles Castelló. També als col·laboradors habituals amb els diferents textos del Llibret a Chelo Pastor, Cristina Garcia, Javier Roig i Irene Lerma.

També a l’equip de recerca de publicitat format per: Lidón Marzá, Angeles García, Elena Marzá, Mª Carmen Monte, Chelo Asencio.

Per la redacció del llibret a Agustin Mon Carro

I pels reportatges fotogràfics a EDICIONES DIGITALES MUPHY

Per tal de concloure l’acte, va prendre la paraula la Presidenta de la Gaiata 15 N’Elisabeth Breva que va fer un elogi dels diferents equips de treball de la Comissió, com ara l’equip de Matadero, o el de socis, i va agrair de tot cor la col·laboració dels allí presents per a que, un any més, el Llibret de la Gaiata 15 Sequiol ja estiga al carrer.

No podia acabar l’acte, com mana la tradició, sense el més fester dels crits. Amb la il·lusió de qui està vivint un somni i la responsabilitat de qui, tot i la seva joventut, sap el què i a qui representa, Aroha , Claudia i Raul van cridar molt fort:

MAGDALENA! 

 

 

Volver a Magdalena 2014 Volver a historia Ir a la página principal