Magdalena 2009

VI Concurs escolar de Maquetes de Gaiates Ciutat de Castelló

VI Concurs Escolar de Maquetes de Gaiates Ciutat de Castelló
Patrocinat per la Fundació Ruralcaixa, amb l'organització de la A.C. Gaiata 15 Sequiol i la col·laboració
de la Diputació de Castelló, de l'Ajuntament de la ciutat i de la Conselleria d'Educació.

Maqueta Guanyadora: "Font de colors"

Xiquet: Adrià Garcia Carda del col.legi Jaume I

La Fundació Ruralcaixa ha convocat el VI Concurs Escolar de Maquetes de Gaiata Ciutat de Castelló, amb l'organització de l'A. C. Gaiata 15 Sequiol i la col·laboració de la Diputació de Castelló, de l'Ajuntament de la ciutat i de la Conselleria d'Eduació.

 
Aquest concurs, ja consolidat en l'àmbit festiu, ha gaudit en aquesta edició amb la participació de més de 500 maquetes realitzades per escolars d'educació primària, secundària i especial, que pertanyen a 14 centres educatius.
 
El pasat dijous 5 de Març es va reunir el jurat escollit per a aquesta edició, i que ha estat composat per: Joaquim Borràs, Delegat del Consell en Castellón; Alberto Fabra Part, Alcalde de Castelló; Miguel Angel Mulet, Concejal de Cultura; Joaquín Torres, Teniente de Alcalde del Distrito Sur;i els artistes gaiaters José Vicente Monroig, Esteban Gual, Jose Luis Aragones i Vanesa Pérez; mitjans de comunicació: Chelo Pastor per El Mundo, Vicente Cornelles per Mediterráneo, Julio Tormo per Cor de Festa; entes vinculats Vicente Montolio; el Patró de la Fundació RuralCaixa Enrique Barreda; i per l'A.C. Gaiata 15 Sequiol Agustín Mon, Jorge Marti i Victor Orozco, fent-se difícil la tria de les guanyadores per la quantitat i qualitat de totes les maquetes presentades enguany.
 
L'exposició de les maquetes va tindre lloc el dissabte 7 de Març a partir de les 11:00 hores en la Plaça de la Pescateria, i va gaudir amb l'actuació de la Secció de Dolçaina y Tabal de la A.C. Gaiata 15 Sequiol, que va amenitzar el matí amb cançons festeres.
 
El lliurament dels premis als guanyadors de les diferents fases i als centres educatius als quals perteneixen tots els guanyadors te lloc el Dijous 12 de Març al Saló d'Actes dela Fundació Ruralcaixa a les 18:00 hores, al carrer enmig amb cantó a la Porta del Sol.
 
La maqueta guanyadora de la VI edició del Concurs es reproduïda a 1 metred'alçària per especialistes de l'A. C. Gaiata 15 Sequiol, i forma part, juntament amb les altres cinc reproduccions de maquetes guanyadores, del museu de la Fundació Ruralcaixa.

PREMIS

GUANYADOR: Adrian García Carda (Jaume I) (dreta)
 
2n PREMI: Lara Aragones Tecles (Gaeta Huguet) (centre)
 
3r PREMI: Sara Ferreres, Madi Giomag i Margeli Gil (Matilde Salvador) (esquerra)

FINALISTES:
-David Arnau
-Ana Rubert
-Cristina Aded
-Maria Arnau i Rocío Bono

 

CLASIFICATS FASE LOCAL

PRIMÀRIA (1r, 2n, 3r)
-Sofia Rodriguez
-Ana Avila i Laura Avila
-Alex Bernal
-Jessica i Lara
-Claudia Ferrando
-Guillem Valero
-Laura Tomás
-Marc Deusdad
-Miriam Salvador
-Silvia Andreu
-Selena Albala
-Ivan Puerto
-Beatriz Fabregat
 

PRIMÀRIA (4t,5é,6é):
-Aitana Rius, Maria Gonell i Maria Lancis
-Javier Porcar, Manel Pomar i Mar Torres
-Pablo Delgado, Ruben Arego i Sergio Polo
-Providencia Morcillo y Marc Gil
-Alba Figols
-Alba Herrando
-Alba Belaire
-Cristina Puig
-Cristina Fernandez
-Iván Cruz
-David Valero
-Diego Rodriguez
-Andrea Ramos
 

SECUNDÀRIA:
-Marcelo Yrigoren i María Pizarro
-Andres Rebollar, Sergio Rebollar i Adrian Queral
 

 

 
CATEGORÍA ESPECIAL:
-Diego Marzá Sanchez  (ASPOPRACE)
 

Enrique Barreda, Patró de la Fundació Ruralcaixa amb les nostres madrines Laura i Anna i amb la nostra presidenta Elisabeth.

Les regines Maria i Berta acompanyades per l'Alcalde deCastelló Alberto Fabra, el president de la Junta deFestes Jesus López, membres de la corporació municipal i els nostres representants per a la Magdalena 2009. Tots van recòrrer l'exposició mentres gaudien a cada pas del'originalitat, creativitat i treball de les maquetes constuides pels escolars exposades a la plaça.

La gran afluència de visitants al llarg de tot el dia i lo petita que esquedà la plaça per acollir tanta obra donen mostra de la repercusió social del concurs de maquetes, el qual es situat com un acte anunciador de la proximitat de les nostres festes fundacionals.

Un any més, la plaça de la Pescateria s'ha omplit de música de festa gràcies l'excelent treball de la nostra Secció de Dolçaina i Tabal.

 

 

 

Exposición

 

 

Entrega premios

 Anar al concurs de maquetes

Tornar a Magdalena 2009 Tornar a història Anar a la pàgina principal