Magdalena 2008

25 anys Xarxa Teatre

Vint-i-cinc anys disfrutant de Xarxa Teatre.

Des dels seus inicis, al març de 1983, el seu propòsit de combinar el teatre de carrer  de qualitat i la festa ha sigut un referent de tots i cada un dels espectacles, posats en escena, per esta companyia de teatre. I potser açò siga la clau del seu èxit.


Guardonada en els més prestigiosos festivals, amb representacions en 36 països dels cinc continent; sens dubte els millors ambaixadors de Castelló, en el món sencer.
Nosaltres, la gent de Castelló, podem sentir-nos uns grans privilegiats al disfrutar, any rere any, de les seues genials posades en escena: no es concep la programació de les nostres festes de la Magdalena sense la participació de Xarxa Teatre. I si algú té algun dubte de com connecten estos xics amb el públic li invite a veure en directe el final de la Nit Màgica. Senzillament màgic, sublim, genial.


La Gaiata 15 Sequiol ha comptat en nombroses ocasions amb espectacles de Xarxa Teatre, dins de la seua programació. La Bruixa Marruixa, Meninetes o El senyor Tornavis... són una mostra de la simbiosi que unix a ambdós col·lectius, fins al punt que Xarxa Teatre, com companyia, o els seus codirectors Leandre Escamilla i Nelo Vilanova, són Gaiaters d'Honor de la Gaiata 15 Sequiol.


Però potser l'especial i personalìssima posada en escena de l'espectacle Sequiol en Foc, amb el que la Gaiata 15 Sequiol va celebrar el seu XXV aniversari, dóna mostra de la intima relació d'amistat que, des de sempre, Sequiol i Xarxa Teatre o el que és el mateix Leandre i Nelo, han mantingut.


Per això, divendres passat 18 d'Abril, Sequiol va voler estar al costat dels seus amics en la festa de celebració dels seus vint-i-cinc anys d'existència, en l'Auditori de Castelló. La Presidenta de l'associació, Elisabeth Breva va fer entrega d'un entranyable detall a Nelo i Leandre. Una de les vidrieres que componien la Gaiata del Sequiol del 2008, guanyadora del segon premi, en la que Xarxa Teatre i les seues creacions eren els protagonistes: el bou Magdaleno, Tafolet, Fam de Foc, Veles i Vents o Sant Roro i els seus Dimonis... En ella anava un trosset del nostre cor Sequiolero.


Estem segurs que seguiran els èxits i que després d'estos vint-i-cinc anys vindran altres vint-i-cinc i altres mes... i esperem, sincerament, continuar disfrutant de les vostres genialitats i, sobretot, de la vostra amistat.
 

Elisabeth i Agustín juntament a Nelo i Leandre amb la vidriera obsequiada a Xarxa Teatre.

La nostra Gaiata on estava instalada la vidriera que es pot observar a l'esquerra de la mateixa.

Dalt i baix dos detalls de la vidriera de mes de dos metres d'alçada amb les imatges del Bou Magdaleno i la Vaca Magdalena, Tafolet, Veles i Vents, San Roro amb els seus dimonis i el esclat de la Nit Màgica, entre altres.

Tornar a Magdalena 2008 Tornar a història Anar a la pàgina principal