Magdalena 2008

Presentació oficial

Ainhoa, Laia i Roberto

Madrina Ainhoa Orozco Pérez

Madrina Infantil Laia Collados Marzá

President Infantil Roberto Belenguer Mercé

Presidenta Elisabeth Breva Almerich

President d'Honor Joaquín Borrás Llorens

Madrina d'Honor Irene Lerma Albella Acompanyant Joaquín Moliner d'Ivernois

 

Dama d'Honor Jennifer Carratalá Blasco Acompanyant Santiago Sabuco Solera

Dama d'Honor Mª Lidón Carretero Vilarroig Acompanyant Adrian Nebot Sanahuja

Dama d'Honor Laura Díaz Martínez Acompanyant Marcos Sales Navarro

Dama d'Honor Aroha Espejo García Acompanyant Francisco Andreu Sandoval

Dama d'Honor Andrea Estrada Torres  Acompanyant Fernando Mas Gurillo

Dama d'Honor María Isierte Carnicer Acompanyant Alejandro Pérez Sardañons

Dama d'Honor Carmela Molina González Acompanyant Adrián Ortiz Pérez

Dama d'Honor Araceli Moliner d'Ivernois Acompanyant Alberto García Ortega

Dama d'Honor Andrea Tortosa Baquero Acompanyant Carlos Mon Breva

Estendart Fernando Carratalá Palencia

Madrina d'Honor Anna Turch Benedito Acompanyant Nacho Carceller Sebastiá

 

Dama d'Honor María Lidón Edo Ribes

Dama d'Honor Mar Sanahuja Marco Dama d'Honor Xavier Queral Asencio

Dama d'Honor Alba Ribes Usó Dama d'Honor Leyre Górriz Soriano

 Dama d'Honor Beatriz Also Galaso Dama d'Honor  Lucia Aguila Moreno

Dama d'Honor María Voltes Usó Acompanyant Nicolás Rodríguez Manteca

Dama d'Honor Claudia Llopis Pascual Dama d'Honor Laura Turch Benedito

Acompanyant Raul Pegueroles Morilla

 Dama d'Honor Carla Bonet Vilarroig Acompanyant Alex Terrones Alicart

Dama d'Honor Laura Turch Benedito

Dama d'Honor Carolina Navarro Viera Acompanyant Sergi Martí García

Dama d'Honor Carla Escrig Saiz Dama d'Honor Anna Escura Orellana

Dama d'Honor Adriana Llopis Pascual Dama d'Honor Lourdes Mª Climent Moreno

Dama d'Honor Maya Aguilera Biosca Dama d'Honor Carolina Aicart Gómez

 Acompanyant Javier Valero Ibáñez

Dama d'Honor Ana Guillamón Nicolau Dama d'Honor Alvaro Voltes Usó

Estendart infantil David Valero Ibáñez

Maquetes guanyadores de les 4 edicions del "Concurs escolar de Maquetes de Gaiates Ciutat de Castelló" patrocinat per la Fundació Ruralcaixa" i les seues corresponents reproduccions realitzades per la A.C.Gaiata 15 Sequiol.

Dóna començament la presentació amb l'accés a l'escenari dels estendards, col·laboradors i presidents 2008.

El magnífic escenari al complet redonit per maquetes de gaiates sequioleres guanyadores de primer premi inclosa la que serà gaiata de la ciutat en la present edició.

El grup de dolçaina i tabal del Sequiol fent la primera ofrena musical.

Marta, Ainhoa i Jorge es despedixen de la seua Magdalena obsequiant a la gaiata amb un quadro de record que penjara de les parets del nostre nou cau.

Moisés, Javier, Angel i Pablo, muntadors en directe de la gaiata, junt amb les col·laboradores i estendards esperant l'arribada de les Madrines.

Els nostres germans de la Foguera Plaça Pio XII que un any més ens han acompanyat en la nit màgica del Sequiol.

Els nostres estendards Fernando i David junt amb la maqueta de 4 metres, reproducció de la què serà gaiata de la ciutat en la Magdalena de 2008 i que es va construir durant l'accés a l'escenari de la comissió causant una grata sorpresa als presents quan darrere d'entregar les madrines l'escut de la ciutat es va procedir a l'encesa de la mateixa.

Julio Tormo, director i presentador del programa Cor de Festa de Canal 9 i redactor cap de la revista Cor de Festa va posar la veu en la nostra presentació.
 

Reina Andrea, Reina Laia, Dames de la Ciutat, Dignísimes autoritats, membres de la Junta de Festes, veïns i amics del Sequiol, benvinguts a esta nit màgica en què la nostra associació vol donar a conéixer a tota la ciutat als que estan anomenats a ostentar la màxima representació del Sequiol per a la Magdalena del 2008.

Una edició, esta Magdalena de 2008, en la que la nostra associació tindrà l'orgull de veure com el seu monument de la Magdalena 2007 representarà a tot Castelló, com Gaiata de la Ciutat. És el fi que perseguix tot projecte de Gaiata que, any rere any, cada una de les comissions de sector inicia amb il·lusió i esforç.

És la Gaiata, el nostre símbol més diferenciador i representatiu de les nostres festes. Encara que únicament l'esforç i dedicació de les dènou comissions de sector el mantenen viu, moltes, moltíssimes són les veus crítiques que qüestionen la seua idoneïtat, la seua bellesa, la seua qualitat i, inclús m'atreviria a dir, la seua continuïtat. I no d'una forma constructiva, aportant solucions o implicant-se en la seua evolució, no. Simplement menyspreant allò que desconeixen, sense valorar com, amb que recursos, amb quines facilitats s'ha comptat a l'hora de poder donar forma a un projecte. És per això pel que hui, en la primera presentació de l'any 2008, volem rendir un sentit homenatge a tots quants fan possible que cada Tercer Diumenge de Quaresma, quan cau la vesprada, els carrers de la nostra ciutat s'emplenen de llum, de màgia, de sentiment castelloner; senzillament, de Gaiates. Va per tots vosaltres, GAIATERS.

El Magdalena Vitol és el punt de partida d'un nou projecte de construcció de Gaiata. L'artista Gaiater comença a plasmar les seues primeres idees sobre el paper en el que serà el primer esbós d'una Gaiata. Retocs i més retocs, fruit de l'exhaustiva anàlisi de les diferents formes que compondran el conjunt donaran, com resultat, l'esbós definitiu de l'obra. És moment, ara, de la construcció d'una xicoteta maqueta a escala que servirà per a comprovar les bondats i encerts o els inconvenients de la idea dissenyada que, fins ara, només existia en dos dimensions i a partir d'ara, comptarà amb una tercera dimensió.

Ja tot està preparat. És moment que l'equip de treball, fonamental perquè el projecte arribe a bon port, es pose mà a l'obra i sobre la superfície buida del carro suport començarà a nàixer una nova il·lusió per a la comissió: La Gaiata.

A partir d'este moment va començar la construcció de la gaiata mentres anaven accedint a l'escenari les dames i acompanyants començant per la comissió infantil, prosseguint amb la comissió major, representants 2007 i representants 2008 per a prosseguir .....

Però abans que ocupeu els vostres trons, Laia i Ainhoa, ja com a Madrines del Sequiol, volem demanar-vos un favor. Com heu pogut comprovar, durant el transcurs d'esta Presentació, el nostre equip de gaiaters coordinat pel seu artista han estat construint una gaiata. Però perquè siga verdaderament una gaiata és necessari que complisca amb dos requisits fonamentals. U, que estiga coronada pel gaiato , de l’altre que lluïsca en lloc preferent l'escut de la ciutat. Per això vos demanem que feu entrega del escut de la ciutat al nostre artista gaiater perquè puga culminar la seua obra.

Sèrie impossible que el nostre homenatge a la Gaiata, als seus abnegats constructors, a tots els artistes gaiaters no comptara amb l'element essencial de la nostra festa. Així resa en el cartell d'anunciador de festes: Festes de la llum!

Ara si. Ara si que comptem amb una Gaiata. El nostre valor més preat. L'essència de les nostres festes. Demane un fort aplaudiment per a este grup de jóvens que han estat construint esta representació  de la Gaiata de la Ciutat 2008. I amb ells a totes les persones que fan possible que tots els anys, Castelló compte amb la llum de la Gaiata com a element central de les nostres festes. Sense les Gaiates les festes de la Magdalena serien...  una altra cosa.

Tornar a Magdalena 2008 Tornar a història Anar a la pàgina principal