Magdalena 2006

Presentació llibre XXV aniversari

Dijous passat 21, l'associació cultural Gaiata 15 Sequiol presentava, en l'emblemàtic saló d'actes de la Delegació del Govern Valencià en la Casa dels Caragols, la publicació que arreplega els vint-i-cinc anys d'història que esta dinàmica comissió ha complit en la Magdalena de 2006.

Es va comptar amb l'assistència del Delegat del Govern Valencià a Castelló, el nostre President d'Honor del Sequiol, Joaquín Borras; la Reina de les Festes, la Sequiolera, María López; els regidors de l'Ajuntament de Castelló, Carlos Tovar, Juli Domingo i Enric Nomdedeu; i nombrós públic entre el qual destacaven Madrines, Madrines Infantils i Presidents Infantils de diferents comissions del Sequiol que no van voler perdre's este entranyable acte.

La nostra Presidenta Elisabeth Breva estava molt ben envoltada pels també presidents del Sequiol, Víctor Orozco, José Vicente Monroig, Jorge Martí i Vicente Javier Queral. Per part de la Gestora de Gaiates, estava present el seu President, Andrés Bort i Antonio Estrada, President de la Gaiata 9, Espartera.

L'acte de presentació va disposar d'un magnífic conductor, Ximo Górriz, actiu Sequiolo, que, després d'unes emotives paraules d'introducció va donar pas als diferents parlaments, per part de Joaquín Borras, qui va deixar patent el seu orgull de ser el President d'Honor del Sequiol; i de Carlos Tovar, el qual va ressaltar la important labor que desenvolupa la nostra associació, tant dins com fora de la setmana de festes, sent un referent per a la resta de comissions, emfatitzant sobre l'impressionant "equip de matadero" que compte Sequiol per a la construcció de les seues Gaiates.

Finalment, va prendre la paraula la Presidenta, Elisabeth Breva, qui va agrair la presència dels assistents i realitzà un succint resum de tots els actes desenvolupats, agraint la col·laboració rebuda.

I després dels parlaments, Elisabeth, va fer entrega dels primers exemplars a la nostra Reina, Maria López, a Joaquín Borras i a Carlos Tovar, els que componien la mesa presidencial. A continuació es va fer entrega d'un exemplar als representants de les diferents entitats i empreses col·laboradores que han fet possible l'edició d'este llibret especial: Ajuntament de Castelló, Diputació Provincial de Castelló, Azahar jardineria y riegos, S.A., Bancaixa, Il·luminació Rafael Tormo, Centre Esportiu Natura, Llansola i Prades S.L., D. Francisco Legaz de Fundació Diagrama, D. Vicente Enrique Carceller de Glece S.A., Fundació Ruralcaja, Eulen S.A., D. Ignacio Vellón de Promociones Kalaban, Grupo Basgra, Hiperconfort Mobiliario, El Mundo - Castellón al Dia, D. Jesús López de Gestionlab, Dña. Pepita Garrido de Peluqueria Pepa Garrido i Dña. Manolita Gómez de Manolita Modas.

Com a tancament de l'acte, la Presidenta, va entregar, també, un exemplar a totes les Madrines, Madrines Infantils, Presidents i Presidents Infantils de les diferents comissions del Sequiol, presents en el saló.

La publicació, amb tapes dures en cuiro verd "magdalena" sobre les quals va, gravat a foc, el logotip de La Panderola i el del XXV Aniversari, és a tot color i, en el seu interior, està organitzat per capítols des de la primera magdalena de 1982 fins a l'última edició del 2006, a més d'un apartat especial per a les activitats de l'associació i per a la celebració del XXV Aniversari. En cada any, apareix un resum dels esdeveniments més importants succeïts en l'àmbit mundial, de l'estat espanyol, de Castelló, de les festes de la Magdalena i del Sequiol, la qual cosa conferix a la publicació un alt valor històric i cultural que, junt amb l'acurat reportatge fotogràfic que arreplega totes les Madrines, Madrines Infantils, Presidents Infantils, els nostres monuments i les portades de tots els llibrets de festa del Sequiol; fa d'esta publicació un element essencial per a tot amant de les nostres més arrelades tradicions festives i culturals.

(NOTA: Si estes interessat a aconseguir este llibret posa't en contacte a través del nostre correu electrònic o visita nostre CAU i t'informarem de com aconseguir-lo).

Este acte, emmarcat dins de les celebracions del XXV Aniversari que han vingut desenvolupant-se aquest any 2006, era l'últim d'una sèrie d'esdeveniments que es van iniciar el 10 de setembre del 2005, amb la presentació del logotip que ha identificat la dita celebració, obra de Vicente Traver i Studio 3 Comunicació; i que s'han anat completant amb l'organització de la VIII Trobada popular de Tabal i Dolçaina, la presentació de l'himne del Sequiol amb lletra de Luis Viciano i música d'Alejandro García, els concerts de La Fileta i Els Llauradors o dels Triunfitos, Jesus de Manuel i Jannina, l'espectacular Sequiol en Foc amb Xarxa Teatre en què van col·laborar l'Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial de Castelló i Marina d'Or - Ciudad de Vacaciones; i la exposició retrospectiva del Sequiol, que va congregar a nombrós públic.

Amb el sopar - homenatge a tots les persones que han participat en les comissions de Sequiol, es va clausurar aquest any de celebracions. En els salons del Restaurant Casa Tere de Torreblanca, es van donar cita nombroses persones, atenent a la cridada de Sequiol, i van departir una entranyable vetlada de records. També van voler acompanyar-nos en este acte, els representants de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, amb el seu director Enrique al front; associació que també ha complit vint-i-cinc anys d'història durant este 2006.  Molt emotiva i aplaudida, la representació del Club Esportiu Castelló, conformada per Luis Cela i Manuel Adell, entitat molt vinculada amb la nostra associació per la nostra denominació Sequiol, antic camp de futbol, com així queda plasmat en les ratlles albinegres que lluu el nostre estendard des de la seua fundació. Tant Cela com Adell van dedicar unes emotives paraules als presents (este últim va recordar que ell va jugar els últims partits en el Sequiol) i van fer entrega d'una camiseta del club firmada per tots els jugadors de la primera plantilla.

Finalment, la nostra Presidenta Elisabeth, va prendre la paraula per a agrair, a tota la comissió, l'esforç i col·laboració rebuts perquè este repte de celebració dels nostres primers vint-i-cinc anys d'història es troben desenrotllat a la perfecció. Emocionades paraules que van aconseguir botar alguna que una altra llàgrimeta entre els presents. La fi de festa va anar a càrrec de l'orquestra Robí.

Sequiol ha tancat, amb un èxit rotund, els seus primers vint-i-cinc anys d'història. Ara és moment de treballar en els següents vint-i-cinc anys.

Tornar a Magdalena 2006 Tornar a història Anar a la pàgina principal