Magdalena 2006

Fogueres de Sant Joan

Una Gaiata en les Fogueres d'Alacant. 

La Junta de Festes de Castelló va tindre la genial idea de portar una Gaiata per a la participació de la delegació de Castelló en la desfilada internacional de les Fogueres 2006, el passat 23 de juny. 

Les mesures d'una Gaiata limiten tant el seu transport entre Castelló i Alacant així com la seua desfilada pels propis carrers d'Alacant, per això es va tindre que triar per portar una Gaiata Infantil. L'elecció va ser senzilla: La Gaiata que va guanyar el primer premi en l'edició de la Magdalena 2006. L'obra dissenyada per Manuel Breva que va representar a la Gaiata 15 Sequiol, i el lema de la qual era "Bressol de llum i tradició" va ser la que va tindre l'honor de representar a Castelló en la ciutat germana d'Alacant. 

A pesar d'alguns desperfectes importants que van estar a punt de truncar la seua desfilada però que van ser solucionats per les expertes mans dels Sequiolos desplaçats a la Ciutat de la Llum, sobre les 22 hores, es posava en marxa la representació de Castelló. Una representació molt nombrosa en la que la presència de Sequiol era molt important. Iniciant la desfilada la colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló i nostra Gaiata Infantil, portada pels membres de la nostra comissió Roberto Belenguer, Tico Queral, Jorge Martí i Agustín Mon, vestits de saragüells. Darrere una nombrosa comitiva representativa de les diferents comissions de la nostra ciutat, entre els que ressaltaven la nostra Madrina Infantil, Beatriz Belenguer; el nostre president Infantil, Alejandro Breva; la nostra  Madrina, Lorena Castillo acompanyada per Carlos Mon i la presidenta Elisabeth Breva. Tancant, la carrossa de la Reina de les Festes, María López, la Reina Sequiolera. 

La intensa calor va posar a prova la tecnologia ja que a l'alta temperatura de la jornada, més de 35 graus a l'hora de la desfilada, calia afegir la calor que desprenen les més de 600 peretes que completen la nostra Gaiata. Però el resultat va ser un èxit total. Prova d'això els nombrosíssims comentaris d'alé i els aplaudiments que van brindar els espectadors, tant alacantins com estrangers, que presenciaven la desfilada i que veien, alguns, per primera vegada el referent de les nostres festes fundacionals. 

Una brillant idea de la Junta de Festes i de la Gaiata 15 Sequiol per a la promoció de les nostres festes. Des d'ací volem agrair el suport i col·laboració rebuda per tots els membres que conformaven la delegació de Castelló: membres de Junta de Festes i de les diferents Gaiates. De la mateixa manera a la Gestora de Fogueres d'Alacant i molt particularment als nostres germans de la Foguera Plaça Pio XII que tan magníficament ens van atendre. Sequiol tornarà a viure la magnifiques Fogueres 2007.

Tornar a Magdalena 2006 Tornar a història Anar a la pàgina principal