Magdalena 2006

"Nova" Presidenta

Elisabeth Breva Almerich

Elisabeth Breva Almerich, una jove i dinàmica festera el nom de la qual quedarà per sempre lligat a la història de l'associació cultural Gaiata 15 Sequiol, assumeix la presidència del Sequiol per a aquesta edició tan especial de la Magdalena del 2006, en la que la nostra associació complirà vint-i-cinc edicions consecutives dins del panorama festiu fundacional de la nostra ciutat.

Un succint repàs al currículum fester d'Elisabeth ens donarà una idea que, a pesar de la seua joventut, és tota una experta i experimentada gestora dins d'aquest col·lectiu fester, com és el món de les Gaiates, on, lamentablement, no sempre es compta amb gent totalment capacitada per al bon desenvolupament de les tasques encomanades a aquests ens col·laboradores de la Fundació Municipal de Festes. Però, en fi! no és aquesta la comesa d'aquestes línies.

Va iniciar el seu camí en la festa dins del si d'una de les Gaiates amb major “caché”. Eren els anys setanta i “Brancal de la Ciutat” acaparava els màxims guardons. Els seus primers passos com Dameta Infantil ja van captivar als qui, en aquell moment, eren els dirigents d'aquesta dinàmica comissió.

Està relació amb la Gaiata 1 va tenir la seua continuïtat dins de la comissió major, aconseguint els càrrecs de  Madrina d'Honor i, en 1.979,  va culminar amb el nomenament de Madrina.

L'amistat i camaraderia existent en aqueix grup d'amics que formava la comissió de la Gaiata 1, va ser l'embrió que, anys després, donaria pas a la comissió de la Gaiata 15 Sequiol. Però abans d'açò, en 1.980, va veure premiat el seu bon fer sent nomenada Dama de la Ciutat, junt amb la seua bona amiga Gloria Baquero; qui a la fi seria la primera tresorera del Sequiol.

Després d'un any sabàtic, en el que la seua dedicació a les festes va ser menor (encara així va ser membre de la Gaiata 10 “El Toll”), junt amb el grup d'amics que es va formar en el si de la comissió de “Brancal de la Ciutat” va començar a madurar la idea de formar una nova Gaiata a la zona d'expansió de l'antic sector número 1.  Als José Luis Serrano, Gloria Baquero, Toni Mir, Pili i Amparo Marín ... es van unir altres com Juanjo Pérez, Juan José Gil, Agustín Mon formant un equip de treball que, liderats per Elisabeth, va assumir el repte llançat per la Junta Central de Festejos de la Magdalena de dirigir un dels tres nous sectors de la Ciutat; era un vuit de setembre de 1.981.

Així, la Magdalena de 1.982, va ser la primera en què la Gaiata 15 Sequiol va participar en les festes fundacionals. I des d'aqueix primer moment ja va causar sensació: per primera vegada en l'història festiva de la ciutat, una dona ostentava el càrrec de president de Gaiata, càrrec fins ara exclusiu d'hòmens; Elisabeth Breva Almerich, Presidenta de la Gaiata 15 Sequiol.

Quatre van ser les edicions magdaleneres en les que Elisabeth va ostentar el càrrec de presidenta fins que, en 1.986, va cedir aquest honor a Víctor Orozco, el qual, una de les seues primeres decisions va ser proposar a  Elisabeth com a Presidenta Perpètua del Sequiol, proposta que va ser acceptada per unanimitat de la comissió. Des de llavors fins als nostres dies la relació d'Elisabeth amb el Sequiol ha sigut permanent.

Va ser membre de la primera Junta de Festes, presidida per Tian Pla, els anys 1.989 – 90 i de la següent, presidida per Luis Doménech, els anys 91 i 92.

En la Magdalena del 2005,  sota la presidència de Javier Queral, la comissió de l'associació Gaiata 15 Sequiol, va oferir a Elisabeth l'assumir la presidència durant la vint-i-cinquena edició en què Sequiol participava en les festes fundacionals de Castelló.  Com no podia ser d'una altra manera, la Magdalena del 2006, l'edició en què Sequiol celebrarà el seu vint-i-cinc aniversari, assumirà la presidència de l'associació cultural Gaiata 15 Sequiol, la dona que la va veure nàixer: Elisabeth Breva Almerich

Tornar a Magdalena 2006 Tornar a història Anar a la pàgina principal