Magdalena 2004

Presentació Oficial 1-nov-2003

María López i López - Madrina

Vte. Javier Queral i García - President

Carmen Sales i Navarro - Madrina Infantil

Victor Salvador i Carne - President Infantil

Comissió

Madrina d'Honor - Esther Hervás i García

Vice-president - José Mª Sanahuja i Bernat

Demas - Elena Díaz i Tomás, Lorena Castillo i Querol, Ainhoa Orozco i Pérez, Sonia Estrada i Torres 

Acompanyants - Christian Carratalá i Blasco, Nacho Pérez i Izquierdo, Victor Orozco i Pérez i Antonio Escuin i Ballesteros

Portaestendards - Carlos Mon i Breva i  Alberto García i Ortega

Portadores de bandes - Irene Lerma i Albella, Jennifer Carratalá i Blasco, Mª Lidón Carretero i Vilarroig, Sara Díaz i Martínez, Araceli Moliner i d'Ivernois y Fernando Más i Gurillo.

Madrina 2003  - Claudia de Jorge i Pérez

President 2003  - Sergio Queral i García

Presentador i Secretari - Javier Tomás i Mateu

 

Comissió Infantil

Madrina d'Honor Infantil- Andrea Esteban i de Fez

Dames - Carla Bonet i Vilarroig, Eva Sánchez i Muñoz, Adriana Llopis i Pascual, Ana Guillamón i Nicolau, Ainhoa Pegueroles i Morilla, Mónica Pérez i Alvarez i  Claudia Llopis i Pascual. 

Acompanyants - Sergi Martí i García, Alejandro Albella i Molinos, Alejandro Breva i Monte, Nacho Carceller i Sebastiá, Alvaro Voltes i Usó, Jorge Martí i García, Cristian Bonet i Vilarroig i  David M. Carretero i Vilarroig.

Madrina Infantil 2003 i Dama de la Ciutat Infantil 2004 - Andrea Estrada i Torres

President Infantil 2003  - Joaquín Moliner i d'Ivernois

 

Regines de les Festes, Andrea i Carmen, il·lustríssim senyor alcalde, digníssimes autoritats, amigues i amics festers, benvinguts a aquesta nit màgica a La Pèrgola.

Per a l'Associació Cultural Gaiata 15 Sequiol, aquesta és la seua nit màgica en la que dóna a conèixer a tota la ciutat als qui ostentaran la màxima representació en la Magdalena del 2004.

Per a aquesta ocasió tan especial, la nostra associació vol presentar un innovador i rítmic espectacle que combina la llum, el foc i la dansa, tres elements fonamentals dins les nostres festes fundacionals.

Castelló, gresol de civilitzacions sota l'embruixament mediterrani, ha sabut projectar en les seues festes una passió que captiva a quants les viuen. I tres són els elements que formen l'eix fonamental de la festa: la llum, el foc i la dansa. I entre ells milers d'interrelacions: la gaiata amb la seua dansa de llum o la lluminosa espectacularitat dels focs artificials o la melòdica harmonia de la mascletà; en tots i cadascun dels esdeveniments que es desenvolupen en l'àmbit de la festa, estan presents la llum, el foc i la dansa.

En un dia tan especial com el d'avui, on una gran espiritualitat embulla tot quant ens rodeja, hem volgut utilitzar aquests tres elements per a conformar un xicotet espectacle d'animació però realitzat des d'una òptica diferent a la que estem acostumats a veure sobre aquest escenari.

Davall el primitiu so del verimbau i del atabaque, de la percussió i de les veus, s'inicia el balanceig de cossos que dóna pas a l'espectacularitat i la sincronització de les acrobàcies, en perfecta consonància amb la natura i adornat amb la màgia del foc.

És la Capoeira, una forma de sentir afrobrasilera que conjuga el frenètic ritme carioca, l'energia de la musica i l'espectacularitat dels seus moviments. Un crit de passió i llibertat que invita a tots quants capta a vibrar d'ella, en perfecte paral·lelisme a la nostra festa fundacional.

Amb estes paraules, Javier Tomás donava començament a una presentació qualificada pels mitjans....
 

 

EL MUNDO CASTELLÓN AL DIA:

"SEQUIOL DESGARGA D'INNOVACIÓ". Trencant els tòpics, la 15 ens va oferir una presentació dinàmica i moderna, a ritme de capoeira.

Gaiata triomfadora on les hi haja, la 15 va voler trencar la monotonia de les presentacions i donar alguna cosa nova al públic reunit en la Pèrgola. Amb la mirada atònita, ens deixem sorprendre pel grup de capoeira Abalou, flames, focs artificials, sons de tambors i músic tribal van donar marxa i animació a una gaiata, "Sequiol", que va presentar dissabte passat a la seua nova comissió per a la Magdalena 2004.

 

Foto cedida por El Mundo.

EL PERIÓDICO MEDITERRANEO.

"SEQUIOL TRENCA MOTLES AMB MÚSICA I DANSA SENSE FRONTERES".

Trencant motles. Trencant fronteres. Amb nous plantejaments i alternatives a l'espectacle i a la festa. Sequiol va oferir en la nit de dissabte passat una presentació diferent. Els ritmes afrobrasilers de la capoeira van invadir el pavelló multiusos de la Pèrgola....
Danses d'una altra cultura i ritmes vibrants, a recer de la llum i el foc que sorgien d'un escenari sobre el qual es van centrar totes les mirades d'un públic que omplia el recinte de Ribalta, que va disfrutar de les evolucions del grup Abalou, en una voràgine d'acrobàcies i llampades en un joc de llums i ombres perfectament calculat en una sorprenent nit.
 

 

Foto cedida per "Mediterráneo"

LEVANTE EL MERCANTIL VALENCIANO.

LA MÚSICA EXÒTICA I LES ACROBÀTIQUES DANSES VAN ATRAURE A NOMBROSA ASSISTÈNCIA A LA PÈRGOLA.
 

La gaiata 15 va dur a terme una sèrie d'interessants novetats a l'hora de quallar la seua presentació davant del màs fester, que va tindre lloc dissabte passat a la nit en el recinte de la Pèrgola.
Cal dir que enguany s'està veient una assistència de públic a la rotonda coberta de Ribalta més que nombrosa. Amb la presentació de fa dos setmanes, esta de Sequiol podria competir en afluència de públic, que a més estava molt vinculat a la festa, per la qual cosa va disfrutar d'una manera especial.
Abans de començar la presentació, un grup de capoeira fincat en Castelló, que es dedica a recrear la música i danses de la tradició brasilera més ancestral, va dur a terme una actuació recolzada en el foc, i les llums en l'exotisme i en les acrobàcies malabarísticas al mig d'un impacten-te i sincopat ritme de lluita. El públic va aplaudir especialment la compareixença d'estos creadors del folklore indígena....
 

Foto cedida per "El Mundo"

Arribat és el moment d'acomiadar-nos de Andrea i Joaquin, Madrina Infantil i President Infantil de la Magdalena 2003. Aquesta simpàtica parelleta ha sabut representar amb aplom i dignitat a tots els xiquets i xiquetes del Sequiol. Coneixeu la festa com pocs, heu passat per tots i cadascun dels graons que conformen aquesta màgica escala festiva, fins a arribar al màxim alt. Estic segur que molts, moltíssims seran els records que guardareu per sempre d'aquesta inoblidable Magdalena del 2003, però per damunt de tot, fins i tot dels guardons aconseguits, ha d'estar l'admiració i afecte que sent aquesta comissió per vosaltres. De veritat volem agrair-vos, de tot cor la vostra simpatia, el vostre saber estar, la vostra il·lusió, el vostre castellonerisme que, a pesar de la vostra curta edat, emaneu en abundància. Andrea i Joaquín, gràcies una vegada més i gràcies també a les vostres famílies. I no heu d'estar trists perquè açò no és un adéu, és un fins sempre. Estem segurs que sempre portàreu La Panderola en el cor.

 I per a tu Andrea, els nostres millors desigs per a la Magdalena 2004, en la que tindràs l'honor de formar part de la Cort d'Honor de la nostra Reina Infantil, Andrea Pastor. I la nit de les gaiates, quan desfileu amb la Gaiata de la Ciutat, recorda que ja sempre serà la teua gaiata.

 I a tu, Claudia, els teus brillants ulls denoten tots els records que, en aquests moments afloren en la teua memòria. Com una fresca brisa del mar has omplit tots i cadascun dels racons del Sequiol. Com aquell entranyable trenet a vapor, la nostra Panderola, la teua Panderola, has vingut del teu volgut Grau per a transmetre'ns tota la teua alegria i vitalitat. Tots, absolutament tots, ens hem sentit contagiats del teu ritme. El teu permanent somriure ha sigut el motor d'esta jovençà comissió que, amb tu, ha sabut conquistar els màxims guardons durant les festes de la Magdalena del 2003. Molts, moltíssims seran els records que guardaràs en el teu cor. Des d'aquell mes de desembre, sobre este mateix escenari quan rebies la teua banda com a Madrina de la Gaiata fins hui, innumerables han sigut les vivències que t'han omplit d'emocions i alegries el teu jovenall ser. Junt la teua comissió, amb la complicitat de les teues dames, has sabut captivar els nostres cors festers i, ja sempre seràs, Madrina del Sequiol. En este emotiu moment, els teus ulls et delaten!, volem que sàpies que sempre formaras part d'esta família festera. Fins sempre Claudia.

 I al teu costat, Claudia, has tingut en tot moment el ajut de Sergio, President de la Magdalena 2003. També tu, Sergio, hui, culmines una etapa. I quina etapa!. En estos últims anys, pocs, molt pocs han sigut els èxits que esta comissió no ha aconseguit. Fruit d'un treball ben fet, abrigat per un gran equip, has sabut conjugar a la perfecció, la teua joventut amb la infinita experiència festera que atresores, doncs  has format part d'esta comissió des de la teua més tendra infància. I és que no es podria explicar la història d'esta comissió sense parlar de la família Queral - Garcia. I tu has escrit uns dels fulls més brillants de quans conformen el gran llibre del Sequiol. No sols una sinó dos vegades, i de forma consecutiva, has arreplegat el màxim guardó dels premis de Gaiata, tenint l'orgull de vore premiat tot l'esforç de la teua comissió simbolitzat el sengles Gaiates de la Ciutat. Ara ha arribat el moment de passar el testimoni a algú que coneixes molt bé i que, com tu, compartix l'amor per les nostres tradicions. Molt alt queda el llistó!. Ara, Vicente Javier, President de la Associació, en nom de tota la comissió, la teua comissió, et va fer entrega d'un record: el nostre estendard. Estem segurs que continuaràs treballant per i per a la festa, al si de la nostra gaiata. Gràcies per tot.

Carmen i Victor heu viscut, des de ben xiquets, l'amor per les tradicions festeres que els vostres pares us han sabut inculcar. Hui comenceu una nova etapa, representant tots els xiquets i xiquetes del Sequiol. Vos esperen infinitat d'experiències que viure. Moltíssims seran els actes on acudireu en representació del Sequiol i per això permeteu-me que vos done un consell: disfruteu-ho al màxim perquè enguany serà especial, únic, irrepetible. Teniu un dur treball per davant. Amb tots els vostres amics que conformen la comissió infantil, heu d'ensenyar-mos  a nosaltres els majors, com es viuen les festes des de l'alegria, la simpatia, la diversió i la tolerància. En les vostres simpàtiques caretes s'aprecia la responsabilitat amb què escometreu tan àrdua tasca, però estem segurs del vostre èxit. Carmen i Víctor, enhorabona per la vostra elecció.  

I a tu, María, que podria contar-te? El teu extensíssim currículum fester aclapara. Has viscut tots i cadascun dels diferents càrrecs de representació, dins de la nostra comissió, fins a aconseguir, hui, la teua il·lusió més esperada: vore sobre el teu muscle la banda de Madrina del Sequiol. Guapíssima Maria, no és un somni, és una realitat! Una realitat que has de paladejar dia a dia, minut a minut, perquè encara que certa és efímera. El teu amor per les festes, el teu profund castellonerisme, la teua bellesa, la teua enorme simpatia, la teua desbordada alegria són algunes de les moltíssimes qualitats que atresores i que tots els membres del Sequiol hem tingut l'honor de poder compartir, per això, estem segurs, que esta Magdalena del 2004 serà un èxit. En la brillantor dels teus ulls s'aprecia l'emoció que sents en este moment. Moment que compartixes amb totes les teues dames, amb tota la teua comissió. María no deixes de somriure mai. El Sequiol ja te el seu primer premi: a tu, María.

Volem agrair la seua presència en la Pèrgola a tots els amics que ens van voler acompanyar esta nit: Grup Capoeira Abalou, Associació Cavallers Templaris de Castelló, Federació de Colles de Castelló, Colla del Rei Barbit, AA.VV. Mare de Déu del Lidón, Ajuntament de Vistabella, Foguera Plaça Pio XII d' Alacant, Gestora de Gaiates (a totes i cada una d'elles), especialment a la Gaiata 9 Espartera, la qual va fer l'ofrena en nom de la Gestora, a l'Excm. Ajuntament de Castelló de la Plana, Reines i Dames i a tots els amics de la festa que es van congregar en la Pèrgola en la nit màgica del Sequiol. Gràcies de tot cor.
 

DÍPTIC DE LA NOSTRA PRESENTACIÓ

DÍPTIC DE LES NOSTRES ACTIVITATS

Tornar a Magdalena 2004 Tornar a història Anar a la pàgina principal