Magdalena 2001

Galantejador

Carlos Mon Breva

Galantejador Reina Infantil de les Festes

Carla Font Porcar

Carlos Mon Breva, miembro de nuestra gaiata desde su mas tierna infancia, presidente infantil de la Magdalena 2000 e hijo de Agustín Mon Carro y Elisabeth Breva Almerich fue elegido para galantear a la Reina Infantil de las Fiestas de la Magdalena 2001 la niña Carla Font Porcar.

Para todos y cada uno de los componentes de la gaiata fue una gran satisfacción y orgullo dicha elección.

Carlos supo estar a la altura que se le exigía y su discurso resultó sencillamente magistral. Aplomo y serenidad fueron las claves de su intervención. No se le puede pedir más a un niño.

Un sobresaliente para él.

A continuación transcribimos íntegramente el contenido del discurso.

Estimades Reines Carla i Natàlia, il·lustríssim senyor alcalde, senyor president de la Junta de Festes, digníssimes autoritats, membres dels diferents ens festers de la Ciutat, senyores i senyors.

Hui, és un dia molt important per a tots els xiquets i xiquetes de Castelló.

Hui, Carla, tot el teu poble es postra als teus peus per a guardar-vos homenatge.

Hui, jo, un jovençà gaiater, té el grandíssim honor de fer-te Galania.

Hui, la Ciutat proclama als quatre vents que tu, Carla, ets la Reina dels xiquets.

I que podria jo comptar-li a qui com tu, Carla, té profundes arrels festives.

Des de sempre, la teua família t'ha sabut inculcar l'amor per les nostres festes. Una família castellonera, de soca, doncs ja el teu iaio Senen i la teua iaia Manuela van ser membres actius de la gaiata Porta del Sol. Més tard, els teus pares, Juan i Nelly van arribar a ser els màxims representants del Cor de la Ciutat. I és que Carla, abans de nàixer, ja eres castellonera.

Vas començar ballant; amb Xavi vas deprendre les jotes. Després, a petició pròpia, vas entrar a formar part una comissió de gaiata, Portal de l'Om. Vas iniciar de Dameta, Madrina d'Honor, fins a arribar a ser la seua Madrina Infantil. I l'any passat, el màgic any 2000, vas ser una simpatiquíssima Dama de la Ciutat, bé em consta.

I, com una brillant estrella, has creuat el firmament de les nostres festes, per a hui i ara, veure acomplit el teu somni mes anhelat. Carla, no es un somni, és una realitat. Amb el naixement d'un nou mil·lenni, ha nascut una nova Reina Infantil, Carla Font i Porcar, la meua Reina.

Si, la meua Reina, la de tots. La Reina de totes les festes, i com tal deveu viure-les amb intensitat, amb afecte i il·lusió, disfrutant de cada moment, de cada instant. I així, nosaltres els xiquets, també disfrutarem amb vós, perquè vós sereu la flama que farà caliu als nostres cors.

I si d'una cosa estic bén segur hui ací.... perquè encara no em crec que jo estiga ací! ... és que sabràs representar-nos, a tots, amb dignitat. I si el teu càlid somriure o la teua dolça mirada no són prou, la teua gràcia, la teua simpatia, el teu castellonerisme captivaran per on vullga que vages. I tots diran "mireu-la, és Carla, la Reina dels xiquets de Castelló"

Castelló, bell racó obert de llum mediterrània, plana de verd i blanc de taronjina, jardí de roses, gesmils, clavells, nards, assutzenes...

Un preciós ramell de dolces flors, formeu les Dames de la Ciutat i les Madrines de les Gaiates, on tú, Carla, ets la flor mes preciada, perque seràs sempre la rosa entre les roses del nostre bell jardí!

Esta vesprada, la fantasia dels personatges d'Oz que ens han acompanyat, ens han transportat a tots al màgic món de la il·lusió, on tot és possible. Permeteu-me per un moment, Reina Carla, que jo també somie...

... si jo fóra Tombatossals, amb ajuda de la meua conlloga, tornaria a conquistar, una i mil vegades, les Illes Columbretes, per a vós, Majestat.

... si jo fóra Pregoner, pregonaria per Sensal i per Sequiol, per Forn del Pla i pel Tir de Colom que els xiquets de Castelló tenen en vós a sa Regina.

... si jo fóra Tafolet, la mascota dels xiquets, posaria totes les meues campanes a la vostra disposició per a anunciar-los a tots ells, que és festa en el carrer i que per uns dies ha de ser una ciutat per a jugar.

Però només sóc un jovençà gaiater que, des d'aquest faristol, vol fer-te arribar l'afecte i admiració del teu poble, Castelló

Queden molts pocs dies perquè les festes de la Magdalena del nou mil·lenni inunden d'alegria nostra ciutat. Se que esperes amb impaciència tots i cadascun dels actes en què vas a participar.

I serà la teua mà qui encenga la metxa que anunciarà "que ja el dia es arribat".

I al teu costat, en romeria, pujarem a la blanca ermita.

I seran els teus brillants ulls qui donen llum a les gaiates.

I amb tú disfrutarem dels versos del Pregoner

I la teua simpatia serà la millor ofrena a la nostra Lledonera

I serà la teua veu, Carla,... la teua dolça veu cridant Magdalena qui tancarà estes festes inoblidables. Les teues festes, Regina Carla.

I per finalitzar, permeteu-li, Majestat, a este jove Galantejador que vos faça un prec:

Quan tot açò passe, recordeu sempre que vàreu ser la primera Reina Infantil del mil·lenni, la Reina de tots els xiquets i xiquetes que hui estan ací amb tú i també, ja per sempre seras... la meua Reina.

Enhorabona, Majestad.

 

"si jo fóra Tafolet…"

a

Carla Font Porcar – Reina Infantil

De

Carlos Mon Breva – Galantejador Infantil

Magdalena, 11 de març de 2001

  

Volver a Magdalena 2001 Ir a pagina principal