Magdalena 2001 Presentació 28/10/2000

3r PREMI PRESENTACIO COMISSIONS DE SECTOR

 

Vam voler causar impacte... I ho vam aconseguir. Ningú s'explicava com la Gaiata 15 "Sequiol" podia no tindre preparat l'escenari per a un dels actes magdaleners més importants. Bastides, cadires, peces, caixes de ferramentes.... tot era un revoltim damunt de l'escenari. Però no va ser impossibilitat, va ser deliberat. Una aposta arriscada per la nostra part el decidir muntar un escenari singular en tan poc de temps amb els consegüents nervis de fer-ho enfront d'una Pèrgola abarrotada de persones. No podíem fallar i no ho vam fer. Moltes hores de treball i il·lusió invertides per tota la comissió perquè tot fóra perfecte. I així, en tan sols 8 minuts va quedar configurat un espectacular muntatge en què destacava una gaiata utòpica confeccionada amb 19 peces, tantes com gaiates hi ha i que són l'eix fonamental de les festes de la Magdalena. És el nostre sentir i així ho vam voler expressar.
 

Una vegada muntat l'escenari van accedir a ell els nostres representants per a la Magdalena 2001. Sheila, Laura, Fernando i Sergio no podien ocultar la seua alegria i satisfacció de veure complit un dels seus sons festers. Ser els màxims representants del sector Sequiol.
I l'impacte que va causar.......

EL MUNDO. CASTELLÓN AL DÍA. ""SEQUIOL VA OFERIR UNA EFECTISTA VETLADA AMB LA GAIATA PER BANDERA". .... La gaiata 15, Sequiol, va presentar les seues padrines i dames d'honor en un original acte celebrat en la Pèrgola dissabte passat. La idea concebuda per Agustín Mon, autèntic tot terreny de la comissió gaiatera a la que pertany des de la seua fundació, va ser molt celebrada pel públic assistent i pels propis protagonistes de la vetlada.
Quan el públic va accedir al recinte municipal del parc Ribalta es va trobar amb la sorpresa d'un escenari atrotinat, sense decoració, sobre el qual només aguaitava un bastida. Res a veure amb els habituals ornaments que reben padrines, dames, presidents i acompanyants, qualsevol altre dissabte.
A la gaiata Sequiol no li havia donat temps de preparar el decorat de la presentació. Quin estrany! Van poder pensar més de quatre invitats. Ací passa alguna cosa!, però no se sabia amb certesa que havia pogut ocórrer. De sobte i lluny de perdre els nervis, la comissió es va posar a treballar i, mà a l'obra, en pocs minuts el bastida es va transformar en gaiata i l'estrada en marc per a rebre les noves padrines del sector. El muntatge va ser efectista i va aconseguir impactar.

 

LEVANTE. Sequiol. La gaiata número 15, Sequiol, va oferir en la seua presentació de dissabte passat a la nit en el recinte de la Pèrgola una lliçó de quant és originalitat i teatralitat en el seu sorprenent concepte de l'espectacle que va saber mantindre el públic en una sorprenent tensió fins que va donar començament el cerimonial procedent de tipus clàssic.
Quan va entrar el públic en la Pèrgola l'escenari apareixia desmantellat, inclús amb un bastida pel mig com si els membres de la comissió no hagueren sigut capaços de donar rematada a la configuració del decorat.
El factor sorpresa començava a funcionar, sobretot quan part del públic arribava a pensar que realment els membres de la gaiata no havien pogut conformar el brillant escenari habitual.
El clàssic presentador, Javier Roig, va saber tramar, recolzat per diversos membres de la comissió en el paper d'actors i muntadors, un procés d'activitat en què els membres de la gaiata van fer el miracle que en menys de nou minuts compareguera tot l'escenari muntat amb dos grans murals laterals que representaven a l'ofrena de flors i la romeria i un central amb una gaiata utòpica amb referents dels 19 sectors de la festa.
El públic va acollir amb grat la novetat i sobretot la configuració del decorat en el que es va dur a terme la presentació amb la desfilada tradicional......
 

DIARIO MEDITERRANEO.. ""BRILLANT NIT DE LA GAIATA 15", Sheila i Laura van ser proclamades Madrines de Sequiol en un superb muntatge. Seguint la seua línia habitual de sorprendre els castellonencs amb un espectacular muntatge, la Gaiata 15 va oferir un superb espectacle de presentació de les padrines, dames i comissió per a la Magdalena del 2001....
Amb molt de públic, que va voler ser testimoni de la imposició de bandes a Sheila, Laura i els seus corts d'honor, la presentació es va iniciar amb la sorpresa d'un escenari desmuntat, amb bastides inclosos, i Que va anar cobrant vida al ritme de la música i dels efectes luminotècnics. Una brigada d'obres es va encarregar de posar tot en el seu lloc perquè s'aposentaren les dones que portaran el prestigi de Sequiol per a la Magdalena del nou segle. Sobre una idea d'Agustín Mon, la tarima de la Pèrgola va acollir els sons d'una comissió que aposta per oferir el millor en el panorama fester. Amb imaginació i esforç. ....

Tornar a Magdalena 2001 Tornar a història Anar a la pàgina principal