Magdalena 2000

Presentació 2/10/1999

 

No podem comparar amb les altres presentacions atés que hem sigut la primera, Però considerem que continuem mantenint el llistó molt alt pel que fa a presentacions de comissions. Els nostres representants, en especial Laura, Irene, Carlos i Jorge, van aconseguir ressaltar més si és possible el magnífic escenari i l'espectacular posada en escena de tota la presentació. La nostra enhorabona a tots i cada un d'ells des de la comissió.
 

I el que van dir d'ella.......
 

DIARIO MEDITERRANEO.. "SEQUIOL ENTRA EN EL NOU MIL·LENNI. Impacten-te presentació de gaiata, amb la utilització de nous suports lluminosos com a llum negra i fibra òptica".... Impacten-te. Diferent. Innovadora. Faltarien qualificatius per a descriure la presentació de gaiata viscuda en la nit de dissabte passat. Amb la vista posada en el nou mil·lenni, el sector 15, va apostar per un espectacle futurista, en el que les noves tecnologies de llum van omplir la nit de La Pèrgola en una explosió de fantasia originalitat i bon gust. La utilització de l'anomenada llum negra, siluetes il·luminades amb colors fluorescents, va servir per a la representació d'una particular romeria, més pròpia del segle que ens arriba que del que deixem arrere. Siluetes que brillaven en la foscor per a interpretar la Jota de Castelló. I siluetes també de fibra òptica que van interpretar el bolero. I les sorpreses se succeïen. Realització d'una gaiata humana a la llum de milers de bengales que va encendre el públic, mentres la música ressonava amb força en els murs del pavelló. La col·laboració de la Gaiata 17 i l'Escola de Dansa de Castelló va ser essencial per a dur a terme un projecte ideat per Agustín Mon, pare del president infantil. "Una 'mascletá' en la Pèrgola". No va caldre esperar al tercer dissabte de Quaresma per a vibrar amb la pirotècnia. En una nit carregada de sorpreses, Laura i Irene, després de pronunciar el crit de Magdalena, corejat amb el no menys tradicional Vitol, van donar pas a la primera mascletà de la Magdalena del 2000. Sobre l'escenari de la Pèrgola van explotar els globus que adornaven el decorat, en un espectacular muntatge, per a portar el ritu del foc i el fum a un auditori expectant. Cal citar també l'homenatge tributat al president de la gaiata, Jorge Martí, a qui se li va entregar la insígnia d'or de la Gaiata 15, Sequiol, com a reconeixement a la seua labor.
.

EL MUNDO. CASTELLÓN AL DÍA. "LA NIT MÉS LLUMINOSA DE SEQUIOL". .... Va ser la primera nit màgica de totes les que a partir d'ara se celebraran en el recinte de La Pèrgola. La nit màgica de la gaiata 15, Sequiol, que va organitzar un acte en què la llum va ser l'element protagonista en l'escenari. Es va jugar amb la llum negra, eixa llum que ressalta les gammes dels colors clars, principalment del blanc, i dels colors fluorescents. En l'escenari, després de la recreació d'una xicoteta romeria, es va ballar la Jota de Castelló amb una característica especial: els ballarins només van aparéixer vestits amb les sinagües i els cossets blancs, perquè l'efecte de la llum negra fora encara més evident. I després de la Jota de Castelló, va arribar el Bolero. Els dansaires, vestits íntegrament de negre, quasi pareixien invisibles mostres ballaven la música. Això sí, els trages estaven siluetejats amb fibra òptica, Pel que pareixia que eren només les siluetes les que ballaven el Bolero sobre l'escenari. Un detall que va captivar el públic que va acudir a la Pèrgola per a presenciar l'acte és que en l'escenari, darrere de les padrines, hi havia quatre tubs de plàstic plens de globus, que van estar tota la nit en moviment. Corrents d'aire impulsaven els globus constantment, donant major colorit a l'escenari.

LEVANTE. Sequiol. Després de la imposició de bandes a les reines de les festes, de finals del mes passat, les presentacions de les comissions de les 19 gaiates en el recinte de la Pèrgola marquen setmana a setmana, el ritme vital de les festes de la Magdalena. La primera d'elles realitzada amb espectacularitat, brillantor, novetat, bon ritme i indubtable castellonerisme va ser la de la gaiata 15 Sequiol. La comissió es va esforçar a fer una presentació que comportara espectacle, amb un escenari molt ben concebut, colorista i de clara modernitat, conformat amb globus, que es va desenvolupar l'acte que va comptar amb la presència d'un bé tramat ballet amb electes fluorescents de gran dinàmica i rítmica, que va servir com a pòrtic al desenvolupament del protocol. El públic va acollir amb aplaudiments la innovació de la gaiata 15, que va saber estar per damunt d'allò més habitual, sense perdre per això el sabor del genuí de la nostra festa. La resta de l'acte va seguir per la línia tradicional i històrica d'este tipus d'esdeveniments, portat amb l'habitual eficàcia que ens té acostumats el Sector número quinze.

Tornar a Magdalena 2000 Tornar a història Anar a la pàgina principal